Pak choi s rýží nebo nudlemi:
Pokud patříte mezi fanoušky asijské kuchyně, rozhodně byste si neměli nechat ujít oblíbené nudle s kuřecím masem, pak choi a zeleninou, které se připravují v pánvi Wok. Jinou variantou je použití rýže místo nudlí.
Jaké suroviny na tento recept budete potřebovat?
- 300 gramů kuřecího masa
- 300 gramů nudlí (nebo rýže)
- 2 hlávky pak choi
- 1 svazek jarních cibulek
- 3 stroužky česneku
- 1 papriku
- chilli papričky dle chuti
- kuřecí vývar
- 1 lžička zázvoru
- sůl, pepř, olej
- sójovou omáčku
- solamyl
Nejprve si důkladně očistíme kuřecí maso, které následně nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a obalíme v připraveném solamylu. Pokud se teprve chystáme připravovat kuřecí vývar, maso vykostíme a dáme kosti vařit do menšího hrnce. Mezitím si nachystáme také vodu na nudle nebo na rýži, aby se vše mohlo souběžně připravovat, přičemž vše vaříme podle návodu na obalu.
Dalším krokem je zpracování zeleniny. Cibulky omyjeme a nakrájíme na drobná kolečka, česnek nasekáme nahrubo a z červené papriky (a případně i chilli papriček) po opláchnutí vytvoříme menší kostičky nebo nudličky. Následně očistíme také pak choi, jednotlivé listy nakrájíme na nudličky a stonek na menší kostky. Oloupaný zázvor nastrouháme.
Na rozpáleném oleji v pánvi Wok následně dorůžova opečeme kuřecí maso, které pak na chvíli zase vyjmeme ven. Jakmile snížíme teplotu pánve, ve výpeku krátce orestujeme cibulku, česnek, papriku, chilli papričky a nastrouhaný zázvor, což lehce zakapeme sójovou omáčkou. Směs důkladně promícháme a zhruba po třech až pěti minutách přisypeme zpět kuřecí maso a pak choi.
Na závěr do pánve přidáme menší množství kuřecího vývaru, který spolu se směsí zeleniny a masa přivedeme k varu. Pak už jen stačí přidat uvařené nudle nebo rýži, vše znovu důkladně promíchat a případně dochutit trochou sójové omáčky. Hotový pokrm je následně připravený k okamžité konzumaci.
Dobrou chuť!
(Inspirace pro tento recept je zde.)