Čínská směs s vepřovým masem a česnekovými výhonky
Čína lze připravit na nespočet způsobů, možná máte vlastní osvědčený recept, do kterého zkusíte implemetovat naše česnekové výhony. Pokud ještě nemáte ten svůj pravý recept na čínu, vyzkoušejte tento, za který děkujeme www.receptyonline.cz 🙂
Budete potřebovat:
500 g vepřového plecka
200 g česnekových výhonků
50 g jidášového ucha (5 g sušeného)
2 ks stroužky utřeného česneku
2 ks vejce
1 ks červené papriky
1 ks pórku
2 lžíce Solamylu (škrobové moučky)
2 lžíce rýžového vína
2 lžíce sojové omáčky
kousek zázvoru
chilli
sůl
Postup:
Plecko nakrájíme na nudličky. Vejce rozmícháme se Solamylem, přidáme sojovou omáčku, rýžové víno, nastrouhaný zázvor, utřený česnek a trochu chilli, vše promícháme. Do připravené směsi naložíme minimálně přes noc kousky plecka. Druhý den rozehřejeme na pánvi olej a zprudka osmahneme kousky masa, až budou měkké, postupně přidáváme nakrájenou papriku, blanšírované (horkou vodou spařené) česnekové výhonky, pórek a jidášovo ucho, zastříkneme sojovou omáčkou, případně osolíme, mícháme, až zelenina změkne. Hotovou směs podáváme s čínskými nudlemi nebo rýží.
Přejeme vám dobrou chuť!