Salát z čerstvého špenátu
Když nejste fanoušky tepelně upraveném špenátu, vyzkoušejte salát ze špenátu čerstvého. Poslouží jako příloha nebo jako lehká večeře. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá.
Co je potřeba:
- 250 g čerstvého listového špenátu
- 1 svazek ředkviček
- 1/2 salátové okurky
- strouhaný sýr na posypání (např. parmezán, niva nebo gouda)
Na zálivku budeme potřebovat:
- 6 lžic panenského olivového oleje
- 1 polévkovou lžíci dijonské hořčice
- 1 polévkovou lžíci citronové šťávy
- 1 čajové lžičku medu
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to:
Špenátové listy důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Ředkvičky a okurku taktéž očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu vložíme do mísy a zalijeme ji zálivkou připravenou smícháním všech uvedených ingrediencí. Promícháme pečlivě dohromady a posypeme sýrem.
Dobrou chuť!
Inspirací pro recept i ilustrační obrázek mi byl zdroj: jaktak.cz